بازدید : 423 تاریخ درج : 1394/12/9 زمان : 09:23:00

نخستین سمینار معرفی ابزار کوتاه‌مدت و جدید بازار سرمایه ایران

نخستین سمینار بررسی ابعاد اسناد خزانه اسلامی که ابزاری کوتاه‌مدت با ریسک در حد صفر به‌شمار می‌رود، ۱۵ اسفند ماه برگزار می‌شود. به گزارش «فرصت امروز»، سمینار بررسی ابعاد اسناد خزانه اسلامی در بازار سرمایه ایران، 15 اسفند ماه 94 با همکاری گروه دانش شاخص بازار سرمایه و مرکز تحقیقات اقتصاد اسلامی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

امین آذریان، مدیرعامل گروه دانش شاخص بازار سرمایه در تشریح اهداف این سمینار با تاکید بر اینکه اسناد خزانه اسلامی، ابزاری مناسب برای سرمایه‌گذاری است، اظهار داشت: با توجه به نزدیک شدن به موعد نخستین سررسید این اسناد (23 اسفند 94) بر آن شدیم در نشستی تخصصی به ابعاد فقهی، حقوقی، نحوه عملیات بازار و دیدگاه اقتصادی این اسناد که ابزاری برای پوشش کسری بودجه دولت‌ها محسوب می‌شود و دولت‌ها نیاز خود را با انتشار این اوراق برطرف می‌کنند، بپردازیم.

وی این ابزار را مناسب برای سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت دانست و گفت: این ابزار سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت برای سرمایه‌گذارانی است که می‌خواهند نقدشوندگی دارایی را حفظ کرده و در عین حال توانایی این را داشته باشند، سرمایه‌گذاری کنند. به همین دلیل اسناد خزانه اسلامی ابزار جدیدی برای سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت است. آذریان در خصوص بازار ثانویه این اسناد هم خاطرنشان کرد: به وجود آمدن بازار ثانویه برای این اسناد از طریق مکانیزم عرضه و تقاضا، نرخ سود را تعیین می‌کند.

به این ترتیب، دریافت‌کننده اوراق می‌تواند قبل از سررسید با نرخ تنزیل معین، اقدام به فروش این اوراق (اسناد خزانه) کند. وی افزود: اسناد خزانه اسلامی، ابزاری کوتاه‌مدت با ریسکی در حد صفر است که می‌تواند در آینده به ابزاری جهت سیاست مالی دولت تبدیل شود. دولت می‌تواند به جای پرداختن پول نقد بابت بدهی‌های خود، اسناد خزانه با نرخ معین و با قابلیت خریدوفروش منتشر کرده و در بازار مالی تحویل پیمانکاران دهد.